2016. december 19., hétfő

Velem marad

Ma végre megérkezett a könyv, amire annyit vártam! Le is kellett ülnöm, hogy mielőbb kiírjam magamból ezt az élményt.


Szaszkó Gabriella első regénye, a Maradj velem! a múlt héten jelent meg a Maxim Kiadó gondozásában. December elejétől már előrendelhető volt, és ma kézhez is kaptam a példányaimat. Hihetetlen érzés a kezemben tartani ezt a könyvet, aminek a sorsát volt szerencsém nyomon követni születése pillanatától fogva. Szívmelengető a borítóra pillantani azzal a tudattal, hogy a legjobb barátnőm gyermekkori álma valóra vált. És persze azt is tudom, mennyi munka áll mindezek mögött. 

Gabit az óvodában ismertem meg, és azóta tart a barátságunk. Rengeteg mindenben különbözünk, de egy dolog nagyon is összeköt minket: az írás. Habár én nagyjából egy éve foglalkozom ezzel komolyabban, Gabi évek óta ír novellákat, és több regényt is befejezett már. Az ő odaadása és hivatástudata az, amiért igazán felnézek rá, és amiből minden nap erőt meríthetek, amikor éppen viaskodom saját kreativitásommal és megkérdőjelezem annak létjogosultságát az életemben. Kicsit olyan ő, mintha a mentorom lenne, amikor már fel akarom adni, emlékeztet rá, hogy az írás önmagunkról szól. A kitartó biztatásáért pedig nagyon hálás vagyok neki.  

Éppen ezért hihetetlen büszkeség és boldogság tölt el, hogy megjelenhetett a könyve, hiszen méltán megérdemelte ezt a lehetőséget! A Pennington-fiúk története tényleg nem mindennapi olvasmány. Még ha nem is az a könnyed romantikus műfaj, amit olvasni szoktam, a szívemhez nőtt ez a regény, és tudom, hogy még sokszor elolvasom.

1 megjegyzés: