2017. szeptember 11., hétfő

Csak egy mondat.

Stephen King "On Writing"-jával kezdtem meg az ismerkedést a hangoskönyvvel. Gondoltam, azt már úgyis olvastam egyszer, nem lesz ismeretlen a terep.

Mr. King könyvét hallgatni nagy élmény volt. Eleve van bennem egy perverz kíváncsiság az általam kedvelt művészek, írók magánéletével kapcsolatban, amit King memoárjától megkaptam. Ráadásul az, hogy személyesen ő olvasta fel, még közelebb hozta a könyvet.
Ahogy már mondtam, évekkel ezelőtt olvastam az "On Writing"-ot, de érdemes volt újra elővenni, mert bár akkor is dédelgettem írói álmokat, azóta volt, hogy feladtam minden reményt, aztán újra nekiveselkedtem az írásnak.

Minden jótanácsa közül egy ragadott meg igazán: "A legfélelmetesebb pillanat mindig épp azelőtt van, hogy elkezded" (saját fordításban).


Megnyugtató, hogy nem csak én érzem ezt, aki ismét hónapokig írói blokkal küzdöttem. Bár varázsütésre ez a mondat sem oldotta fel bennem a gátat, mélyen meglapult tudatalatt, és egy hete végre nekikezdtem. Egy bekezdésből lett még egy. Most már nem félek folytatni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése