2017. november 14., kedd

Regényes november

Borzasztóan féltem ettől a novembertől. Fél évig alig írtam, mert egy fordításon dolgoztam, amit október közepén sikerült befejeznem. Mégsem mertem nekiállni a regényem (?) folytatásának. Tele voltam olyan félelmekkel, hogy mi lesz, ha nem jönnek a szavak? Ha rájövök, hogy nincs mit mondanom? Ha kiderül, hogy ez a sztori, ami évek óta nem hagy nyugodni, és már legalább háromszor ugrottam neki, mégiscsak mást választott magának, mert én elhanyagoltam az elmúlt fél évben? Féltem az októbertől, ezért Viki történetét rábíztam a novemberre. Mert a november egy varázslatos hónap.

Novemberben van ugyani s a NaNoWriMo, a National Novel Writing Month (Nemzet(köz)i Regény Író Hónap) amiről már tavaly is beszéltem. A cél sokaknak idén is az ötvenezer szó megírása, amit a legelszántabbak tűzön-vízen keresztülvisznek. 


Nekem megint elérhetetlennek tűnt ez a szószám, de még az is kérdőjeles volt, hogy képes leszek-e minden egyes nap leülni írni. Ezért nem tettem túl magasra a lécet. Úgy gondoltam, boldog leszek, ha hétezer szót megírok, harminc napra elosztva az egy kellemes, kétszázharminchárom szavas ütem.

Idén is számíthattam a legjobb barátnőmre, aki nanós veteránnak számít már. Ám nem várt fordulatként az Apolló Tintafoltjai csoportban is kialakult egy kis közösség, akik belevágtak a kihívásba. Bevallom, ez jobban megrémített, mint az, hogy folyamatosan a barátnőmhöz mérjem magam. Nem tudtam, mennyire megy át versenybe ez a hónap, és féltem, hogy rosszul fogom érezni magam, amiért mindenki más sokkal többet ír nálam. [Hello, kedves barátaim, kisebbségi érzés és teljesítménykényszer!]

Aztán legnagyobb döbbenetemre csodás élménnyé vált ez az írós kihívás! A témához aktívan hozzászóló csoporttagok mind kedvesek és ösztönzőek voltak, akiknek nagyon hálás vagyok. Szuper érzés, hogy egy ennyire támogató csoport tagja lehetek! 
Ráadásul magamat is megleptem, mert egyáltalán nem érzem úgy, hogy kevesebb lennék annál, aki a hó közepére tizenöt-, esetleg húszezer szónál tart.

Magamhoz képest sokkal többet elértem már, mint amit reméltem. Nem telt el nap, hogy ne írtam volna legalább egy bekezdést, és tegnap a kijelölt hétezer szót is átléptem. Ugyan még a hónap fele hátra van, de én már győztesnek érzem magam. :) Irány a tizenötezer szó!

Minden résztvevőnek jó nanót, a hozzátartozóknak pedig kitartást és sok türelmet! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése