2017. december 31., vasárnap

Ilyen volt 2017

Az év végéhez közel számos gondolat kavarog a fejemben az elmúlt hónapokról, hogy hova fejlődtem, egyáltlán haladtam-e valamerre az íróvá válás útján.
Idén két írásom jelent meg online magazinban, illetve egy nyomtatásban és online is. Bár több novellapályázatra jelentkeztem, mint tavaly, egyiken sem sikerült helyezést vagy kiadványba kerülést elérni. Egy fantasy pályázaton azonban kiemelték a pályamunkámat, ami a jövő év folyamán a kiíró magazin oldalán szerepelni fog. Ezen kívül két versemre kaptam "majdnem megfelelt" visszautasítást, ami nagyon pozitív élmény volt.

Az év felében az írást kényszerpihentettem, részben blokk, részben egy fordítási munka miatt. Bár meglehetősen nagy kihívás volt, októberben befejeztem a fordítást. Éppen időben ahhoz, hogy idén is nekivágjak a NaNoWriMonak. 

Sok bizonytalansággal álltam neki a kézirat folytatásának, amihez nagyjából május óta hozzá sem fogtam, de szerencsére nagyon klassz élmény lett ez a november is! Úgy pláne, hogy több Apollós társammal együtt vágtunk neki a kihívásnak, és nagyon jó támogatói csoport alakult ki. :) 

A tanulási folyamatban annyival előrébb kerültem, hogy idén sokkal többet sikerült olvasnom, mint tavaly. Remélem, tényleg ragad rám valami a bestseller írók műveiből!
2017 nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam a pályázatokba, sok csalódás ért, volt, hogy napokig nem bírtam túltenni magam egy-egy sikertelenségen. Aztán újra és újra emlékeztetnem kellett magam, hogy egy visszautasítás vagy vesztes pályázat még nem a világ vége. Menni kell tovább, írni kell, mert a fejemben még annyi ötlet kavarog, és ki veti őket papírra, ha nem én? A félelmeket pedig újra és újra le kell győzni. Hiszen írni csodás. 

Boldog új évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése