2018. január 10., szerda

Írók egymás között - mi is ez?

Két kedves íróbarátnőmmel úgy döntöttünk, 2018-ban egy új, havonta megjelenő blogbejegyzést indítunk, ami az Írók egymás között nevet viseli. Mivel egyebek mellett az írásról is rengeteget beszélünk, szép lassan megfogalmazódott bennünk a rovat ötlete, amihez Gabi kezdte összeírni a témákat. A következő hónapokban  többek között a leírásokról, hibáinkról, az álnevekről vagy a külföldi publikálásról olvashatjátok a bejegyzéseinket. Mindenkit arra biztatunk, hogyha van kedve, szálljon be a körblogolásba, és tegye hozzá a maga véleményét egy-egy témához. 

Pár szóban az írótársaimról:


Gabival még az óvodában barátkoztunk össze, és bár azóta Birminghamben él, most is napi kapcsolatban vagyunk. Annak ellenére, hogy nagyon különböző a hátterünk és a világlátásunk, sokmindenben egyezik az érdeklődésünk. Ebbe tartozik az olvasás és az írás szeretete is. 
Gabi két regénye jelent meg a Maxim kiadó gondozásában, a Maradj velem és a Beszélj hozzám. Ezen kívül számos novellapályázaton ért el szép eredményeket a pályája elején. 
Írás mellett a Bizarrium magazint vezeti, illetve blogol, szerkesztőként és fordítóként dolgozik.
Mindig is becsültem a kitartásáért, akaraterejéért. Jó látni, hogy a kemény munka igenis meghozza a gyümölcsét. Gabi kicsit olyan nekem, mint egy mentor, akinek mindig van egy jó szava, ha éppen kétségeim vannak az írással kapcsolatban.
Gabi bejegyzését itt olvashatjátok.


Fannit Gabin keresztül ismertem meg, talán egy novella vagy vers átnézése kapcsán. Egy idő után kiderült, hogy hasonszőrűek vagyunk, mert ő is az ELTE Angol szakára járt, ahogy én is. Talán még volt is időszak, amikor egyszerre tartózkodtunk a Rákóczi úti épületben, csak épp fogalmunk sem volt a másik létezéséről.
Fanni írásai több antológiában, online magazinban, sőt podcast formájában is megjelentek mind magyarul, mind angolul. Ezen kívül fordít és angolt tanít Párizsban.
Fanni egyedi stílusa hamar megfogott, ahogy közvetlen személyisége is. Mindig ellát szakmai tanáccsal, ha szükségem van rá.
Fanni posztját itt olvashatjátok.


A februárban az írói álnév használatáról elmélkedünk. Remélem, minél többen csatlakoztok majd hozzánk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése