2019. november 26., kedd

Írók egymás között - Nanovarázs


Az írós világ egy részében a november egyet jelent a „regényíró hónappal” (National Novel Writing Month, röviden NaNoWriMo vagy csak Nano), amibe mi is belevágtunk. Kézenfekvő volt hát, hogy ebben a hónapban ezzel kapcsolatos élményeinket osztjuk meg veletek. Emma, Fanni és Gabi bejegyzését a nevükre kattintva olvashatjátok.Idén negyedik alkalommal vettem részt a kihívásban, de csak szépen, visszafogottan. Most sem voltak illúzióim azzal kapcsolatban, elérem-e az ötvenezer szót a hó végén, ám mint minden évben, most is kitűztem egy saját kis célt. Számomra a feladat ebben a hónapban az volt, hogy minden nap írjak, és mindenképpen érjem el az ötezer, vagy ha nagyon jó vagyok, a tízezer szót. Ez eddig sikerült is, ám olyasmi történ tegnap, amire nem számítottam: befejeztem a kéziratomat.

Nyár végén, ősz elején rájöttem, hogy a kisregényem, amit az első nanóm alkalmával írtam, bizony folytatásért kiált. Bele is kezdtem még szeptemberben, így hát nem volt kérdés, hogy ezt folytatom novemberben. De arra nem számítottam, hogy sikerül még tizenegyezer szót hozzátennem, és egy igazi regényt kihozni belőle. Persze ez még mindig nem a végleges formája, de számomra egy hatalmas mérföldkő, mert eddig soha nem hittem, hogy valaha lesz egy regényhosszúságú írásom. Ám most kiderült, hogy ha odateszem magam és csinálom, még ez is bekövetkezhet!

Most egy kicsit furcsán is érzem magam, hogy nem tudok hova visszatérni, annyira belemerültem a karaktereim életébe az utóbbi három hétben. Illetve már-már kényszerré is vált az írás, túl jó ösztönző, hogy beírhatom a napi szószámomat, amiből aztán egy csinos kis grafikont is kreál az oldal. Ki tud ellenállni ennek, de tényleg? :DNovember utolsó napjaiban továbbra is arra fogok törekedni, hogy megtartsam a minden napos írást. Lehet, hogy ez könyves blogbejegyzés lesz vagy esetleg novella. De az is lehet, hogy előveszem a tavalyi Nanós történetemet. Még nem tudom, hogy lesz, de egy biztos. Novemberben bármi megtörténhet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése